Vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor och svar om Mitt Företagsår. Klicka på plusset för att läsa svaren. Har du en fråga som vi inte svarat på? Kontakta oss på hello@letmecreate.fi 💌

Vad är Mitt Företagsår?

Mitt Företagsår är ett koncept som hjälper dig som företagare att vid årsskiftet analysera ditt gångna företagsår och planera inför nästa.

Det består av två arbetsböcker: En tillbakablick för att analysera och reflektera, samt Mål och planer för att blicka framåt.

Tanken är att du kan boka in en konferens med dig själv för att investera tid i ditt företagande – och i lugn och ro gå igenom arbetsböckerna.

Med hjälp av inspirerande övningar skaffar du en helhetsbild över ditt företagande, vem du är som företagare och vart du är påväg. Du får verktygen du behöver för att utvecklas och ta dig framåt i rätt riktning.

Mitt företagsår hjälper dig att hitta ditt fokus och jobba smartare.

För vilka företagare passar det?

För dig som är egenföretagare eller driver ett mindre företag. Kanske jobbar du inom något kreativt som vi eller gör något helt annat. Och det spelar ingen roll om du varit företagare i många år eller precis börjat.

Mitt Företagsår passar dig som vill utvecklas, få bättre koll, reflektera över dig själv och ditt företag – samt få insikter som tar dig framåt.

Det är också ett bra verktyg för dig som är frilansare eller bloggare och vill få en tydligare bild av det du gör och kanske göra din bisyssla till din heltidssyssla.

Varför ska jag göra det?

När stannade du senast upp och reflekterade över hur du och ditt företag mår? Har du en företagarvardag som går i linje med varför du startade eget?

Att reflektera och analysera gör det lättare för dig att ta beslut och sätta upp en plan för att koll på vart du är på väg. Det ger dig också en stark grund att ta avstamp från i allt du gör i ditt företagande, för att du ska lyckas ta dig dit du vill.

Via övningarna får du bland annat fundera på följande: Vad är lönsamt? Vad vill du göra mer av? Finns det uppdrag eller produkter du inte vill fortsätta med? Hur ser den ultimata arbetsveckan se ut? Vad är ditt långsiktiga mål och vad behöver du göra idag för att nå dit?

Genom att göra de här uppgifterna och identifiera vilken dina viktigast mål framåt är, får du en tydlig bild av ditt företagande och kan utveckla din verksamhet i den riktning du själv önskar.

Hur fungerar det i praktiken?

Du bestämmer själv om du vill ha de tryckta arbetsböckerna hemskickade till dig (de har varit uppskattade!) eller hellre jobbar med de digitala versionerna. De digitala ingår även när du beställer de fysiska arbetsböckerna.

Boka gärna in en hel- eller halvdag, ensam eller tillsammans med en företagarkollega, och ordna din egna företagarkonferens. Det kan vara bra att göra de två arbetsböckerna, tillbakablicken och mål och planer, vid skilda tillfällen, då insikterna kan behöva sjunka in och smälta innan du går vidare.

Totalt innehåller arbetsböckerna runt 50 olika uppgifter. Vi rekommenderar att du reflekterar över alla frågor i arbetsböckerna – men det viktigaste är att du svarar på de som känns mest relevanta för dig.

Mitt Företagsår handlar om att reflektera och få nya insikter som tar dig framåt i ditt företagande!

När ska jag planera in det här?

Gör arbetsboken Mitt Företagsår – en tillbakablick i slutet av året när du är redo att blicka tillbaka på året och Mitt Företagsår – mål och planer i början av året. Det är inte hela världen om allt blir först i januari eller februari – det viktiga är att du avsätter tid för att reflektera, analysera och planera.

Och kom ihåg; det är för DIN egen skull! När du gör det i början av året ger du DIG själv en ärlig chans att börja det nya året med rätt förutsättningar – och ser till att du har rätt fokus från start.

Jag har startat mitt företag i år – funkar det för mig?

Självklart! Ju tidigare du får ett tydligt grepp om ditt företagande, desto lättare är det för dig att utveckla det.

Mitt Företagsår kan egentligen göras när som helst för att få en tydligare bild av vad du gjort i ditt företag och vart du är på väg.

När man startar företag är det mycket nytt och fokus på de praktiska bitarna och lönsamhet. Mitt Företagsår hjälper dig att jobba smartare från start, hitta dina värdegrunder och sjösätta företaget i rätt riktning.