inlägg i saker vi har lärt oss

 

Som egenföretagare lär du dig alltid något nytt, och ett sätt att göra det på är att lära sig av andra. Läs till exempel om de fem misstag vi gjort med let me create och vad vi lärde oss av det, hur vi gör för att koppla bort jobbet och att ta semester som egenföretagare.

5 misstag vi gjort med Let me create

misstag vi gjort

Att misslyckas eller begå ett misstag är ett tecken på att man försökt. Och gör man något för första gången kan det gott och väl hända att det inte blir helt rätt från start. Eller vad säger jag. Det mest sannolika är väl att man gör nåt fel på vägen.

Måste man ta semester som egenföretagare

Måste man ta semester

Det här livet som företagare är ett speciellt sorts liv som inte riktigt går att jämföra med livet som anställd (surprise). En märklig blandning av den där oändliga känslan av frihet och det gigantiska ansvaret. Det är ingen som betalar ut semesterersättning åt mig. Företaget bryr sig inte om att det plötsligt är sommar och att företagaren önskar vara ledig

Fem lärdomar efter fem år som företagare

För fem år sedan hade jag nog inte riktigt någon aning om vad jag gett in mig på och egentligen började ju allt med skumpaörhängen – som jag nu helt och hållet slutat med. Min första bokförare trodde också att mitt företag bara skulle vara för örhängen (eh?), men det blev bara en bra orsak att äntligen starta eget.

Hur gör jag som egenföretagare för att koppla bort jobbet?

Fick frågan gällande hur jag skiljer på jobb och fritid och insåg att jag har några saker jag gör för att ”klara av” att inte jobba jämt. Först tänkte jag nämligen nej jag är nog inte så bra att skilja på jobb och fritid men när jag började prata så kom det upp flera saker som jag gör för att koppla bort jobbet.

tillbaka till alla tips