inlägg i vi pratar pengar

 

Ekonomin hos egenföretagare kan variera väldigt mycket från månad till månad beroende på vad man har för kunder och uppdrag. Här finns inlägg om bokföring, hur du ska ta betalt och förhandla, utgifter, inkomster, pengaångest och hur man ska ta betalt av vänner och familj.

Hur säljer man sina tjänster och tar betalt av sina vänner och bekanta?

ta betalt av vänner och bekanta

När förfrågningarna börjar trilla ni, ”du, skulle du vilja ta lite bilder bara, på vårt bröllop?”, en efter en – kan det vara värt att börja fundera på att sätta upp en prislista. Även för dina nära och kära som du finns där för i vått och torrt. Och även om det är business-kollegor som kanske behöver hjälp med att sätta upp en hemsida, eller vill lära sig mer om sociala medier – som du ju är så duktig på.

Hur mycket tjänar jag? En företagares ekonomi

hur mycket tjänar en författare

I det här inlägget tänkte jag gå igenom de utgifter jag har som företagare och sen berätta närmare om hur min fakturering såg ut under 2018. Eftersom jag bara är en människa berättar det här ju inte alls om hur mycket andra företagare tjänar eller cashar in, men jag tänker att det här kanske kan öppna upp det lite.

Pengaångest som egenföretagare

Pengaångest som egenföretagare

Det finns inte längre en lön som dyker upp tryggt och bekvämt på kontot varje månad. Och för att göra det hela ännu roligare finns det istället plötsligt massor av administrativt du måste tänka på. Pensionsförsäkring, någon annan försäkring, snart behövs säkert en ny dator…

16 tips för att ta betalt och förhandla som frilansare

ta betalt och förhandla som frilansare

I det här inlägget öppnar jag upp för hur du kan tänka när du sätter dina priser eller förhandlar med en kund. Min förhoppning är att du med hjälp av de här tipsen ska få lite bättre koll på hur du kan ta betalt som frilansare och känna dig trygg i din prissättning.

10 tips för din bokföring

10 tips för din bokföring

Bokföring är hatat av många och så även av mig. Det är förvirrande, krångligt och många gånger ologiskt. Men ett nödvändigt ont och därför vill jag gå igenom detta med dig som kan behöva lite tips och pepp!

Utgifter som egenföretagare – vilka kostnader har en frilansare?

utgifter som egenföretagare

En fördel med att driva företag som frilansare och att jobba hemifrån är att man egentligen har ganska låga utgifter. Som frilansare kan man hålla nere på kostnader – och först när man har tillräckligt med intäkter börja öka på och investera i sådant som kan gynna en. Men allting är ju relativt. Det är definitivt inte gratis att driva företag.

tillbaka till alla tips