inlägg i strukturera mera

 

Som egenföretagare är det ibland svårt att strukturera sitt arbete och man hamnar lätt i onda cirklar av prokrastinering, framförallt om man jobbar hemifrån. Här får du läsa mer om hur vi gör för att arbeta mer effektivt.

Bli bättre på att strukturera och planera ditt jobb

strukturera och planera jobbet

Oberoende av om du är egenföretagare eller anställd gissar jag på att ditt arbete består av många olika pusselbitar som du ska hålla koll på. Men hur ska en göra för att det blir bra?

7 tips för att bli mer effektiv och få mer gjort

bli mer effektiv

Ni vet hur vissa dagar är mer produktiva än andra? Alla dagar behöver inte vara superproduktiva, men det är en väldigt skön känsla att känna att man får saker gjorda. Ofta är dessutom känslan viktigare än det faktiska resultatet – kan du känna igen det? Du kan ha gjort massor men ändå känna att du inte gjort någonting egentligen. Att vara upptagen är inte synonymt med att vara produktiv.

Rutiner i arbetsvardagen - så här gör jag

rutiner i arbetslivet

Som företagare och frilansare kommer det väldigt sällan stunder då en är “färdig” med allt. Det finns alltid nåt att göra och nåt som borde göras. För att inte bli helt tokig är det viktig att kunna (eller åtminstone försöka) lämna jobbet på arbetsplatsen och ta itu med det följande dag när hjärnan fått vila emellan.

20 snygga kalendrar för nästa år

snygga och praktiska kalendrar

Vi alla är olika och det finns kalendrar för alla möjliga behov och önskemål! Så för att ge lite inspiration har jag i det här inlägget samlat ihop totalt 20 kalendrar för 2022. Kanske de snyggaste och bästa kalendrarna du kan hitta på marknaden just nu.

När jag slutade prokrastinera

sluta prokrastinera

Ah, prokrastinering! Alltså att i stället för att ta tag i något viktigt göra tusen mindre viktiga grejer. Ni vet, när en ska skriva en artikel, ringa ett samtal, slutföra en arbetsuppgift, ja då är allt annat än just det jobbet tusen gånger intressantare.

Företagarens checklista innan året är slut

checklista innan året är slut

Det är ungefär ett par jobbveckor kvar och jag tänkte passa på att sammanställa en kort men bra checklista med sådant vi som företagare borde se till att göra nu när året närmar sig sitt slut. Alla har förstås inte räkenskapsår som löper med kalenderåret, men vissa saker är ändå relevanta.

Vet du hur mycket du jobbar? Börja tracka din tid!

toggl track

Varför ska du tracka din tid och varför är det viktigt att veta hur många timmar vi jobbar? Vi orkar fokusera fyra timmar om dagen, alltså jobba fokuserat ungefär fyra timmar och sen tar energin slut. Ändå är våra arbetsdagar generellt sett åtta timmar långa.

Så här trackar du din arbetstid med Toggl

Några har stenkoll på sina timmar, andra bara ut mot kunder när det krävs men majoriteten verkar inte ha någon koll alls. I det här inlägget har jag listat hur jag trackar min arbetstid med Toggl track.

10 tips för att jobba hemifrån och vara produktiv

Jobba hemifrån och va produktiv

Att jobba hemifrån är något många drömmer om och kanske är det skönt sådär en-två dagar i veckan, eller någon gång i månaden. Men att plötsligt bli instängd i sitt hemmakontor på obestämd framtid påminner knappast om den romantiserade bilden av att ”jobba hemifrån” vi vanligen föreställer oss.

Företagande och fokus under sommaren – så lyckas du

Företagande och fokus under sommaren

Semester i sin klassiska bemärkelse existerar inte riktigt i min värld. Att stänga ner, ta fyra veckor ledigt och släppa allt. Det skulle vara kul att testa det, kanske? Men just nu har jag byggt upp ett liv där jag är ledig till och från, lite när jag vill. Och det är det lyxigaste jag vet.

tillbaka till alla tips