föreläsningar & workshops

föreläsningar

Vi föreläser gärna tillsammans, men också var för sig – beroende på vilket ämne du är intresserad av. Läs mer om våra föreläsningspaket nedan.

att vara sin egen chef

Utan en stadig månadslön är ekonomin ofta osäker och nya kunder växer inte på träd. Men hur ska man göra för att hitta kunder och sedan behålla dem? Hur ser vardagen ut när man är sin egen chef och varför är det viktigt att våga misslyckas?

Under den här föreläsningen strävar vi efter att inspirera lyssnarna att våga ta steget till att starta eget samtidigt som vi delar med oss av våra bästa lärdomar och tips om att få arbetsvardagen att rulla. Föreläsningen lämpar sig till personer som funderar på att grunda eget företag eller kreativa personer som behöver en extra kick i att strukturera sitt arbete.

författarresan

Kugge började skriva sin debutroman i januari 2013 och det tog knappt fyra år för henne att bli antagen. På vägen blev hon refuserad, redigerade texten i flera omgångar men funderade aldrig på att ge upp.

Under den här föreläsningen berättar hon om resan till två utgivna böcker. Hur går det till när man blir antagen? Vad händer sedan? Föreläsningen lämpar sig till alla som är nyfikna på författaryrket.

så lyckas du med SEO

Vill du få fler att hitta till dig, har ett budskap som du vill nå ut med, eller en tjänst eller produkt som du vill sälja? Under en föreläsning i SEO, alltså sökmotoroptimering, ger Jennifer konkreta tips och verktyg för hur du kan skapa material som når ut och konverterar.

Det här kan utformas som en föreläsning eller som en workshop där deltagarna själva kan göra uppgifter för att bättre förstå vad Google uppskattar och hur någon som googlar ska hitta just deras innehåll.

workshops

Vi ordnar gärna kreativa workshops för bland annat företagare och skrivsugna. Nedan kan du läsa förslag om vilken typ av workshops vi kan ordna. Hittar du inte exakt det du letar efter, men tror att vi kunde hjälpa? Kontakta oss så snackar vi vidare!

struktur för företagare

Vi pratar om hur man som företagare kan få kontroll över sin arbetsvardag med hjälp av smarta gratisverktyg.

Deltagarna får ta del av våra bästa tips för att bli bättre på att hantera sin e-post och sin att göra-lista. I fortsättningen kommer deltagarna dessutom att veta vad de lägger sin tid på.

skrivworkshops

Vill du skärpa till ditt språk? Behöver du personlig texthandledning? Vill du ta del av kreativa skrivövningar? Kugge har skrivit hela sitt liv och älskar att vrida och vända på ord.

Workshopen kan formas på många olika sätt – helt enligt dina behov. Fokus kan vara till exempel på journalistiskt berättande eller på att hitta gnistan för kreativt skrivande genom korta skrivövningar.

moderator & intervjuare

Planerar du en paneldiskussion? Ett evenemang där någon ska hålla i trådarna? Kugge kan moderera diskussioner, göra intervjuer på scen och organisera helheten. Hon pratar gärna om till exempel kvinnligt företagande, litteratur och personlig utveckling – på svenska, finska och engelska.

kontakta oss

vad säger våra kunder?

”Jennifer berättade på ett intressant och inspirerande sätt på temat ”bloggen som business”. Vi fick ta del av hennes reflektioner samt tips och trix för den som är intresserad av att utveckla sitt bloggande. Vi är mycket nöjda med föreläsningen och har även mottagit mycket positiv feedback från deltagarna.”

 – Susanne, Ålands Näringsliv

”Föreläsningen var både utbildande och inspirerande. Den var logiskt och lättbegripligt uppbyggd med snygg presentation som stöd. Michaela förmedlade sin vardag som företagare, med både dess möjligheter och utmaningar som det innebär, på ett ärligt och öppet sätt.”

– Linda Nygård, Projektledare & utbildare vid YA! Yrkesakademin i Österbotten

”Michaela hade som moderator satt in sig i ämnet på förhand och höll hela tiden i trådarna. Hon kände sin publik väl och utmanade panelisterna med kniviga frågor och krav på tydlighet vilket klart uppskattades.”

– Elin Andersson, Projektsekreterare vid Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs