inlägg i verktyg för företagare

 

Vilka verktyg använder vi för att underlätta vardagen som företagare? Hur gör man en onlinekurs? Är det värt att skaffa en kontorsplats? Vilket tema ska man välja till sin wordpress hemsida? Allt detta och mycket mer hittar du svar på här.

Designverktyget Canva: gratis vs pro + hemligt tips

Canva gratis vs pro

Driver du eget företag eller jobbar inom digital marknadsföring och design? Då har du kanske redan har koll på vad det är. Även om just designers ofta kan ställa sig aningen skeptiska till den här typen av verktyg.

Hur gör man en egen hemsida i wordpress?

Hur gör man en egen hemsida i wordpress

Med det här inlägget vill jag pedagogiskt och strukturerat förklara hur du kan sätta upp en egen hemsida med hjälp av WordPress. För att det ska vara lite enklare för dig helt enkelt. För ingenting är ju svårt när man väl får det förklarat för sig och VET vad man ska göra – och i vilken ordning.

Hitta rätt WordPress-tema

Hitta rätt tema till wordpress

Det finns idag tusentals WordPress-teman att välja bland. Och hur sjutton ska man veta vilket tema som är bra? Lätt att bygga? Enkelt att använda? Och som ser ut exakt så som du vill? För att du inte ska gå vilse i röran, eller råka köpa ett tema som inte är helt optimalt för dina behov, så ska jag ge dig några tips.

10 tips för att få nya idéer till innehåll för sociala medier & bloggar

få nya idéer till innehåll till sociala medier och blogg

För många är det kanske inte ens bristen på idéer som gör det svårt att producera bra innehåll för sociala medier och blogg – utan snarare bristen på tid. Men det kan ändå komma stunder, för oss alla, då vi känner oss oinspirerade och tomma på idéer. Det går dock att förebygga.

Från idé till verklighet – så skapar du din onlinekurs

skapa din egna onlinekurs

Du har en idé du vill ta vidare? Eller så har du inte ens en konkret idé men vill gärna skapa en webbkurs baserat på din kunskap? Oavsett vilket kan det vara knepigt att komma igång. Att bygga en onlinekurs är ett projekt av större sort och i vilken ände börjar man egentligen?

Installera Google Analytics och Search Console – så gör du

Installera google analytics

Att installera Google Analytics och aktivera Search Console är egentligen inte så svårt – men om du inte vet var du ska börja kan det vara nice att få lite guidning och tips på vägen. När du väl har det på plats behöver du inte tänka mer på det – förrän du vill analysera siffrorna förstås, men det är roligare och ett senare kapitel.

Så startar du en podcast - kom igång i 5 enkla steg

Hur startar man en podcast

Jag vet inte riktigt hur poddarnas framtid ser ut, men ett som är säkert är att marknaden totalt exploderat och nu känns det ungefär lika vanligt att starta en podcast som det tidigare kanske varit att börja blogga eller starta upp ett instagramkonto.

Ståbord för hemmakontoret?

Ståbord för hemmakontoret

Det här höj- och sänkbara skrivbordet, som är utvecklat av fyra skånska entreprenörer, syns knappt när det är nedfällt och går att fälla upp på bara en sekund. Det är ett litet skrivbord, perfekt för din dator eller laptop.

Är det värt att skaffa en kontorsplats?

Kontorsplats

En av mina största funderingar kring att skaffa kontorsplats handlade om pengar. Är jag verkligen redo att lägga några hundra euro per månad bara för att få “sitta” nånstans? Det funkar ju ändå rätt bra att jobba hemifrån och om jag vill ha omväxling kan jag ta mig till ett kafé, bibliotek eller hem till en frilanskollega.

tillbaka till alla tips